dimarts, 26 de març del 2013

Enyorances


Després de tants dies de pluja i de llibres començats, la Marta no va pensar ni en segon en calçar-se les bambes i sortir al carrer. El sol brillava amb més intensitat que mai i es reflectia al carrer moll. Abans, quan vivia al camp, la pluja guanyava més protagonisme encara que fes hores que hagués plogut. Els camins s’omplien de fang i l’olor de terra mullada es barrejava amb la humitat de les fulles de roure i pi que hi havia al bosc on cada tarda hi  anava a passejar.
Ara però, la Marta només veia asfalt i els ocells només feien veure que cantaven. No eren ocells de veritat els que vivien a la ciutat envoltats de gasos i fums bruts.

Va sortir de casa seva i es va dirigir al forn del poble. Un forn on encara hi feien el pa de veritat i no venien barres congelades de segons cruixents. Quan hi va arribar va comprar un pa de quilo. “Sense tallar siusplau”, va dir a la fornera. Quan va arribar a casa, va tallar-ho amb el ganivet de serra que li havia regalat la seva àvia i va sucar-lo amb tomàquet. Després hi va afegir un bon raig d’oli i de la nevera en va sortir un pernil salat tendre, molt tendre. Només veure’l se li desfeia dins la boca.
La Marta n’enyorava moltes de coses d’abans. Sobretot, el pa de veritat i l’olor de terra mullada. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada